Median Research Centre (MRC) este un think-tank independent care își dorește să contribuie la creșterea calității democrației și a guvernării în România.

Punem preț pe curiozitate și rigoare și ne dorim să realizăm analize extensive și utile despre problemele presante din societatea românească.

Folosim cele mai recente și mai apreciate teorii și metode de cercetare și facem tot ce ne stă în putință pentru ca aceste cunoștințe în științele sociale să fie accesibile unui public larg și pentru a le găsi o utilitate în lumea reală.

Dezvoltăm aplicații (Parlament Transparent, TestVot, jocuri online interactive pentru tineri despre hate-speech) și diverse instrumente online (platforma de dezbateri, baza de date cu expertiza din ONG-uri) pentru a da acces mai ușor publicului la informații bazate pe cercetare și la mai multe puncte de vedere pe anumite teme.

Evenimentele pe care le organizăm sunt menite să aducă expertiza externă și cele mai bune practici de la cercetători de top și să prezinte demersurile necesare aplicării acestora în contextul local. De asemenea, ne preocupă și transmiterea de informații tinerilor care să îi ajute să înțeleagă și să reacționeze în diverse situații care pun sub semnul întrebării valorile democratice, ca de exemplu, workshop-urile realizate în cadrul proiectului Less Hate, More Speech – Tinerii se implică! (link la descrierea proiectului de mai jos)

Coordonăm proiecte în care sunt implicați tineri cercetători, de origine română sau cu interese de cercetare în politica și societatea din România. Echipa noastră este formată din profesori, experți și cercetători care au studiat la universități occidentale de top și au acumulat experiență profesională în universități din Belgia, Canada, Croația, Germania, Marea Britanie, Ungaria și SUA.