26 septembrie, 2016
10:00 am
București

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

MRC-Sibiu workshop on representation 160926 23

Cercetătorii MRC au organizat la București conferința internațională de închidere a proiectului „Re-thinking Individual Representation: Campaign Personalization and Legislative Behavior”, desfășurat între octombrie 2013 și septembrie 2016 în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

La conferință au participat cercetători afiliați unor universități și institute de cercetare din Olanda, Marea Britanie, Italia, Croația și România, majoritatea acestora fiind experți în studiul comportamentelor electorale și reprezentare, recunoscuți la nivel internațional.

Prima parte a conferinței s-a concentrat pe dezbaterea rezultatelor cercetărilor din proiect privind legăturile empirice dintre comportamentul și strategiile politicienilor în timpul campaniilor electorale și activităților lor parlamentare ulterioare.

A doua parte a debutat cu o prezentare a lui Andre Krouwel, unul dintre cei mai cunoscuți cercetători din domeniul aplicațiilor care informează și ajută cetățenii să își verifice afinitățile față de partide sau candidați la alegerile electorale, așa cum face TestVot în România.