mihail-chiru
Mihail Chiru
Director de cercetare

Mihail (Licențiat în Științe Politice, Universitatea din București; Masterat și Doctorat în Științe Politice, Universitatea Central Europeană Budapesta), este afiliat la Median Research Centre din 2012, timp în care a participat la lansarea și dezvoltarea Openpolitics.ro și a coordonat lansarea și funcționarea aplicației de monitorizare a activității deputaților români, Parlament Transparent.

În trecut, Mihail a lucrat în proiecte de cercetare desfășurate la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și la Center for the Study of Imperfections in Democracies (DISC) de la CEU. Principalele sale interese academice sunt legate de studiile parlamentare (selecția candidaților, campaniile electorale, disciplina la voturile parlamentare și reprezentarea circumscripțiilor și intereselor teritoriale) și de comportamentele electorale.

Lucrările sale au fost publicate în reviste academice precum Government and Opposition, European Union Politics, European Political Science Review, The Journal of Legislative Studies, European Political Science sau East European Politics and Societies.