marina-popescu
Marina Popescu
Președinte

Marina (Doctorat la Universitatea de Ştiințe Politice din Essex, Marea Britanie) caută să înțeleagă efectele informației asupra opiniilor, preferințelor și comportamentului oamenilor și să găsească modalități prin care cunoștințele din domeniul științelor sociale pot fi utilizate pentru a aborda problemele din lumea reală.

Absolventă de arte a Universității Naționale de Arte din București și de științe politice a Universității din București și a Universității Central Europene din Budapesta, Marina este președintele și fondatorul MRC.

În prezent activează ca Lector în Comunicare Politică (post permanent) la Universitatea Central Europeană din Budapesta. Anterior a avut un stagiu post-doctorat oferit de Academia Britanică la Universitatea din Essex, Marea Britanie (2008 – 2012), a predat la Universitatea Eötvös Loránd din Budapesta și la Facultatea de Politici Publice de la University College London. Este co-autoare a cărții Embodying Democracy. Electoral System Design in Post-Communist Europe (Palgrave-Macmillan).

Marina a deprins gustul pentru derularea de proiecte de cercetare prin participarea la proiectul Elections and Political Transformation in Post-Communist Europe de la Universitatea din Essex (1999-2002) care a fost urmat de o serie de proiecte în Marea Britanie și România. În prezent este cercetător principal al proiectului Less Hate More Speech. An experimental and comparative study in media and political elites ability to nurture civil, tolerant, pro-democratic citizens, finanțat în principal prin EEA Financial Mechanism 2009-2014.