gabor-toka
Gabor Toka
Membru al board-ului

Gabor (Masterat, doctorat la Eötvös Loránd University, Budapest) este profesor în științe politice la CEU Budapesta și cercetător asociat în cadrul Departamentului de Metodologie al Școlii de Economie din Londra. Gabor este interesat în mod deosebit de modul în care alegerile ar putea eșua în agregarea corectă a preferințelor cetățenilor în alegerile democratice.

Gabor are multe publicații despre alegeri, comportament electoral și opinia publică; a condus peste 40 de studii academice și de cercetare în șase țări din Europa Centrală și de Est, inclusiv România; a fost membru fondator al Comitetului de Planificare al Studiului Comparativ al Sistemelor Electorale; unul dintre cercetătorii principali ai Studiului Electoral European din 2004; și principalul coordonator al Studiului Național Electoral Ungar în 1994, 1998, 2002 și 2006.

De asemenea Gabor a fost expert academic în cadrul primului sondaj deliberativ transnațional (tomorowseurope.eu) și a coordonat sondaje transnaționale ale consilierilor locali și ale oficialilor municipali pentru Inițiativa Guvernul Local ca director fondator al Centrului de Cercetare Tocqueville și a avut burse de cercetare la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu; Institutul Universitar European din Florența; Universitatea din Oxford; Centrul Munck de la Universitatea din Toronto; Centrul Woodrow Wilson din Washington, DC; Centrul Kellogg de la Universitatea din Notre Dame; Centrul de Cercetări Sociale Europene din Mannheim; și la Nuffield College, din Oxford. Pentru CV-ul și publicațiile sale, vizitați linkul: http://www.personal.ceu.hu/departs/personal/Gabor_Toka/

La MRC, Gabor face cercetare legată de mass-media europene, alegerile din România, experimente online, atitudinile cetățenilor și comportamentul politic. De asemenea, el se implică în realizarea analizelor statistice, sondajelor și în designul vizual al informațiilor statistice rezultate din numeroasele activități de cercetare realizate de MRC.