adina-marincea
Adina Marincea
Cercetător senior

Adina este licentiata in domeniul comunicarii si relatiilor publice si are o diploma de masterat in managementul proiectelor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, Bucuresti, unde si-a terminat si doctoratul in stiintele comunicarii. 

Are ca interese de cercetare comunicarea politica, europenizarea discursului public si rolul mass-media in acest proces, teme abordate si in teza ei de doctorat “Sfera publica Europeana: «Obiect Politic Neidentificat»? Europenizarea presei din România”.

Aceasta analizeaza continutul si cadrele interpretative din revendicarile politice identificate in stirile din trei ziare romanesti in perioada 2005-2012, raportat la presa din alte state membre UE.

Pe langa activitatea stiintifica, Adina Marincea a lucrat si in sectorul privat, ca asistent de relatii publice, si in cel non-guvernamental, unde a coordonat un program de educatie non-formala pentru liceeni – YouthBank.

În cadrul MRC, Adina este responsabilă de activităţile de cercetare în domeniul studiilor mass-media în proiecte ca Media Pluralism Monitor, EUENGAGE, Less Hate More Speech, European Media Systems Survey şi are ca specializare analiza de conţinut a diferitelor tipuri de comunicare media (mass-media, comentarii online, reţele sociale.